Frýdlant – FA MAHO Jablonné/Velký Valtinov 3:1 (2:1)

K prvnímu mistrovskému utkání sezóny jsme díky odloženému utkání v Hejnicích jeli do Frýdlantu, kde se bohužel kvůli podmáčenému terénu hrálo na umělé trávě, což je samo o sobě na konci letních prázdnin unikum.

Do zápasu jsme navzdory taktické přípravě vstoupili velmi ospale a než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme 2:0 a ještě jsme byli nuceni vystřídat nešťastně zraněného brankáře. Po dvaceti minutách jsme se dostali do hry a díky aktivitě ofenzivních hráčů jsme donutili domácí k chybám v rozehrávce, ze kterých pramenili naše první šance a také několik standartních situací. Jednu se nám také podařilo proměnit, když Okénkův roh trestuhodně promáchl domácí brankář a Honza Kotyza se na zadní tyči hlavou nemýlil. Do poločasu mohlo být vyrovnáno, ale kapitánovi Netíkovi chyběl v koncovce kousíček štěstí.

Ve druhé půli se hrálo vcelku vyrovnaně, skórovat se nám ale i přes jeden nebezpečný únik a pár závarů před soupeřovou brankou bohužel nepodařilo. Domácí hrozili především z rychlých kontrů, při kterých nás ale opakovaně podržel brankář Řehák. Až v samotném závěru zápasu, kdy jsme přeskupili řady a hráli tzv. vabank, se soupeři podařilo z brejku uzavřít skóre zápasu na konečných 3:1.

Prospaný úvod zápasu nás bohužel v úvodu sezóny stál cenný bodový zisk, ale i tak se ukázalo, že v týmu je velký potenciál a že jsou kluci schopní máknout jeden za druhého a táhnout na hřišti za jeden provaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *